Lifestyle, Slow Cooking en andere Damesproblemen - De avonturen van Huub Grolpapper - deel 3
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

De avonturen van Huub Grolpapper - deel 3
Sterk, goed gebouwd, ruig en voor geen kleintje vervaard: Huub Grolpapper, de nieuwe held voor de zelfbewuste vrouw, neemt zijn moeilijkste opdracht tot nu toe aan: een internationaal spionageschandaal in sci-fi-achtige omgeving met genetische dierenmanipulatie er nog bij ook. Zal Huub de slechteriken ditmaal weer te pakken krijgen en de goede mensen helpen met goed geweld?

COME, FLY WIZ ME...


(In de fruitvliegjeskwekerij van de oude, maar nog altijd krasse en ietwat lijvige Florian Strekkers. Florian hangt met een pincet boven een terrarium, waarover een net gespannen is. Hij lijkt een vliegje in het pincet op te pakken en bekijkt het aandachtig.)

Florian: Hmm hmmm. De nieuwe soort is bijna geëvolueerd. Aan dit fruitvliegje liggen vijfdertig jaren van intense studie en precisie ten grondslag. Een heel interessant wetenschappelijk project, met grote biologische gevolgen. Het eerste vleesetende fruitvliegje dat op bijna onzichtbare wijze in staat is hele legers uit te roeien. Ik ben dan wel oud, maar de laatste twintig jaar van mijn leven zal ik in rustige en onbedreigde wereldtirannie kunnen doorbrengen.

(Flarantina de Bromst komt binnen. Ze wordt daarbij begeleid door lichte harpmuziek.)

Flarantina: Heer! Wil het al een beetje opschieten met die kleine legermacht? Ik kan niet wachten tot u en ik op de troon van de wereld zitten. Duizenden goedgespierde mannen aan mijn voeten, terwijl ik natuurlijk alleen om u geef.

Florian: Dat is lief van je, Flarantina... Je komt op een spannend moment, de evolutie is aanstaande!

Flarantina: Hoe weet u nu wanneer en hoe de beesten gaan evolueren?

Florian: Ik heb ze genetisch gemanipuleerd liefje... Het is dan ook eigenlijk geen evolutie, maar ik ben dol op Pokémon en daar zeggen ze dat ook altijd.

Flarantina: Ik kan zó niet wachten tot wij een stel zullen zijn....

Florian: Geduld liefste, we duiken het bed pas in wanneer de wereldmacht aan ons is.

Maar eerst even een proefje. Ik heb ze niet alleen laten evolueren tot bijkans met het blote oog onzichtbare killing machines, ik heb ze tevens absolute gehoorzaamheid bijgebracht. Mag ik even een testje met je doen waarvan ik overigens verwacht dat het nog niet gaat werken? (Hij gaat boven de bak hangen, trekt het net weg en wijst op Flarantina.) Okay mijn sweeties...kill, kill, kill. (Een enorm zoemgeluid vult de lucht. Flarantina lijkt plotseling bevangen door een overmacht, schreeuwt het uit van paniek en zakt achter de tafel in elkaar.)

Flarantina: Oh nee. Ooooooh! Arrrgh! Ik ben om zeep... Ik ben... (Het geluid verstomt. Florian kijkt ietwat verbaasd naar de onzichtbare plek achter de tafel.)

Florian: O jee. Ze luisteren dus wel. En ze zijn tevens nogal grondig. Terug in de bak, mijn sweeties! (Het zoemgeluid heft aan en verstomt. Florian legt het net weer over de bak.) Nu ja, dat zal haar leren dat ik mijn macht niet deel.  Ik vraag mij af of ik mijn oude passie weer op zou pakken, nu de gelegenheid zo geboden wordt. Maar ach, het lichaam is nu nog warm en ik hoef geen grafschennis te plegen, dus ik denk dat de lol er sowieso van af is. Kranus!

(Kranus VonGrille komt op)

Kranus: Ja heer?

Florian: Zoek op internet een nieuwe Russische stoot uit en laar haar overvliegen, ik heb een partner nodig. En ruim dit hier ook maar gelijk op. (Wijst op Flarantina.)

Kranus: Ja heer. (Sleept Flarantina het podium af.)

Florian: Goed. En dan nu het belangrijkst moment van de dag: Mitzi, is de koffie al bruin?

Stem van Mitzi: Ja meneer. Ik kom er daad'lijk aan. Wilt u er ook een kletskop bij?

Florian: Graag. Maar maak een beetje voort!

(Mitzi, het dienstmeisje voor hele dagen, komt op met een dienblad, ietwat nerveuzig rennend.)

Mitzi: Jaja, hier ben ik al meneer! De koffie is nog kokend heet, precies zoals u hem wenst.

(Ze loopt jachtig naar voren, maar struikelt halverwege, houdt het dienblad niet en kiepert de koffiekan per ongeluk om in het terrarium. Een sissend geluid en een miniature multi-gevleugelde doodskreet zijn het gevolg.)

Florian: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! Mijn vliegjes!!!!! Verdomme, nare incompetente muts!!!!!

Mitzi: Sorry meneer.

Florian: Haal onmiddelijk een nieuwe kop koffie doos! Gloeiende! ...... gloeiende! .... gloeiende! ...... koffie. Kranus, haal snel uit mijn kelderlab de tweede reageerbuis waar XY23 op staat. De tweede, wat je ook doet, raak de eerste niet aan!

Stem van Kranus: Oké.

Florian: Wat een tegenslag. Verdomme. Nu maar hopen dat de eitjes in de tweede buis al uitgekomen zijn.

Stem van Kranus: Meneer, daar was ik weer. Hoe weet ik welke de tweede is?

Florian: Je telt vanaf de deur! Schiet op!

Mitzi: Mag ik even iets zeggen?

Florian: Wat nu weer, stomme gleuf???

Mitzi: Nou zeg, pas uw toon even aan. Ik wil alleen maar even zeggen dat ik vanochtend uw absolute bevel heb uitgevoerd om het kelderlab helemaal grondig schoon te maken. Dat heb ik gedaan. Inclusief de reageerbuisjes.

(Stilte. Ergens hoort men een hond janken.)

Kranus: (komt op) Ik geloof dat ik even een blokje om ga.

 Florian: Gloeiende! Gloeiende! Gloeiende! Wat heb ik toch voor personeel??? Een simpel, eenvoudig plannetje voor werelddominatie en wat doen ze? Het wordt in één klap eenvoudigweg weggevaagd door Euroshopper Allesreiniger en dito koffie!!!!!!!! Is er iemand ongelukkiger dan ik??? Heeft er iemand meer pech in zijn goede bedoelingen?????? Nou?????!!!! NOU?????!!!!!!!

Mitzi: Nou, ik. Ik liep vanochtend op weg hiernaartoe mijn ex tegen het lijf, en hij was in gezelschap van een hele mooie vrouw. Ik wilde me niet laten kennen en dus knoopte ik een babbeltje op met hem, en blijkt het dat ze getrouwd zijn en dat zij lingeriemodel is. En dat terwijl ik een carriere als Victoria's Secret Angel heb afgewezen voor hem.

Florian: Opknopen he. Dat is nog eens een idee.

(Rukt de telefoonkabel uit de muur, gooit de telefoon over de plafonierre, zorgt ervoor dat die blijft hangen, knoopt een strop in de kabel.) Ik ga mijn fruitvliegjes achterna. Wiehieeeeeeee! (Gaat op bureaustoel staan, steekt zijn hoofd door de strop en springt van de stoel af. We horen zijn nek met een ferme knak breken.)

Mitzi: Vind ik wel een beetje overdreven en melodramatisch dit. Maar ja, sympathiek was hij niet. Trouwens, Kraantje. Ik heb die ene reageerbuis aangeraakt die ik niet mocht aanraken. Waarom niet? Wat gebeurt er nu met mij?

Kranus: Oh dat. Nou, vermoedelijk transformeer je langzaam maar zeker in een vlieg.

Mitzi: O. O jeetje. O, dat was een beetje ongepland.

Kranus: Mitzi....

Mitzi: Kraantje...

 Kranus: Mitzi?

Mitzi: Kraantje ik hebzzz altijd veel van je gehouden. Meer dan jij vermoedelijk kon vermoeden. Ik wil je graag een aandenken geven, voordat ik zo dadelijk wegvlieg. (Ze frummelt onder haar French Maid Outfit en stapt discreet uit haar slipje, dat ze aan Kranus geeft.) Ik wil graag dat je dit alszzzz aandenken meeneemt.

(Kranus snuift intens aan het broekje.)

Kranus: Oh Mitzi...

Mitzi: Zzzznif, wat een emozzzzzzioneel zzzzzzzzzzzzzzzzzz. (Haar lichaam verandert langzaam in dat van een fruitvliegje.)

Kranus: Ik...houd van je. Om me nu dit aandenken te geven..... Net nu je ongesteld bent. Ik houd van je...

Mitzi: (is nu op haar hoofd na volledig getransformeerd) Zzzzzzzook vanzzzz zzzzjou.... (PLOP. Haar hoofd is nu ook getransformeerd. Ze vliegt het raam uit.)

Kranus: Daar gaat ze. Zo heb ik het me nu altijd voorgesteld. Dat ze ooit gewoonweg uit mijn leven zou wegvliegen. En dat terwijl ze zoveel voor mij betekende. Ik hield haar altijd in reserve voor het moment dat ik wilde settelen. Als geheime dubbelagent had ik natuurlijk vrouwen bij de vleet. Er ging geen nacht voorbij of ik had ongecontroleerde seks met een lekkere vrouw. Maar Mitzi...op de dag dat ik bij Florian Strekkers in dienst ging om zijn plan voor wereldheerschappij, waar de KGB zowel als de CIA sterke vermoedens over koesterde, te doorkruisen, wist ik dat zij de ware zou zijn. Jaren heb ik gebroed op een plan om zijn plannen te verijdelen.. En altijd heb ik haar van een afstand aangestaard, als een verliefde schooljongen. En als dan des nachts weer klaarkwam op een voluptueus wijf dat vele malen lekkerder gebouwd was dan zij, was het haar naam die ik in gedachten uitkreet. En nu, nu het plan dan eindelijk verijdeld is, doch niet geheel volgens plan, mijn plan, vertelt ze me dat ze ook van mij gehouden heeft en vliegt ze gewoon weg. De tragiek is intens. Oh well. Ik heb nog altijd dit. (Snuift weer even sterk aan het slipje.) Het leven gaat voort. Eens kijken of 'Chez Fantine' al geopend is. (Hij pakt zijn mobieltje en draait een nummer.) Ja.. Hallo? Hey Chef! Kan ik voor vanavond die ene blondine met die grote jopen krijgen?..... O ja, Salbimo, ja doe haar maar, en weet je wat, ik ben in een gekke bui, doe er ook nog maar een negerin bij. .......Nee, maakt niet uit, als ze maar zwart is. Oké, laat je ze langskomen? Fijn zo. Nu maar hopen dat de emotie mij niet zodanig geestelijk ontmand heeft dat het vanavond voor het eerst in mijn leven niet gaat lukken... Dat zou vreselijk zijn... Had ik daarover maar zekerheid, want onder deze aantrekkelijke koel-zakelijke buitenkant zit een heel gevoelige man....

Jingle: Daar heb je Huub! Huub! Huub! Krijg je je jongeheer er niet bovenuup, uup, uup, dan zorgt hij voor de hete druup, druup, druup!

(Huub Grolpapper komt aan een liaan aanvliegen met een doosje pillen.)

Huub: Haaaai, Kranus VonGrille. Hier is Huub met een doosje pillen. Je bent een man van top tot teen. En hiermee ben je zo hard als een ivoren been.

Kranus: Huub Grolpapper...laat hij ooit verstek gaan als je hem nodig hebt?04 Juli 2010 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam lscdp @ 19:27 04-Jul-2010
Je doorziet het helemaal, Agneta. Goed uitgevoerd. Veel plezier met de volgende Huubs.

Naam Agneta-Clivia Erbelhout @ 19:26 04-Jul-2010
Om antwoord te geven op de retorische vraag in de inleiding: Ja! Huub lost het weer helemaal op, de dus is de retorische vraag waarmee het duo het stuk doet besluiten volledig terecht.

Naam Margje McGlinn-Fluks @ 08:17 04-Jul-2010
Een heel mooi avontuur weer. Goed dat Huub Grolpapper er altijd bij is om het op te lossen.

Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60