Lifestyle, Slow Cooking en andere Damesproblemen - 'Life Stinks!' Interview met Schoh-la-la regisseuse Catriona Capito Li
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

'Life Stinks!' Interview met Schoh-la-la regisseuse Catriona Capito Li


Zac Effron als Steger? Courtney Cox als Monty Tepelmans? Als het aan de controversiële regisseuse Catriona Capito Lindenstrand ligt, komt de Schoh-la-la verfilming er morgen al: "Dit verhaal is de shit." Nu is het nog zaak de backers en een major studio te overtuigen. LSCDP sprak met een gedreven vrouw.

Zac Effron...? Loopt u niet te hard van stapel?
Ik heb hem een draft van een script laten lezen en hij is zeker geïnteresseerd, maar ster die hij is, maakt hij zich zorgen over de lange stretch in het verhaal waarin Steger niet te zien is. Hij wil dus meer scènes die de gewelddadige relatie met Hildy-Gemma uitdiepen en meer scènes die betrekking hebben op zijn tijd in de kelder bij Lauritz.
Uw vorige films zijn zonder uitzondering straight-to-videos. Uw laatste rolprent Just interested waarin u de kant kiest van een jeugdige stalker met een voorliefde voor sudoka's deed nogal wat stof opwaaien in Hollywood. Hoe denkt u de grote studio's geïnteresseerd te krijgen?
Mijn films zijn cult-material: in kringen zeer geliefd. Een verfilming van Schoh-la-la wordt mijn grote doorbraak, want dit verhaal is de shit. Het vertelt het zoals het is. Dit is een waarheid waar zelfs de Hollywoodstudio's niet meer voor weg kunnen lopen, omdat hij beter is dan de gedroomde werkelijkheid van de gemiddelde teen movie. Ik wil een harde, felrealistische verfilming maken van Schoh-la-la en back-to-back meteen de tweede reeks tot een film maken. De high power liefdesscènes, het rauwe, bare knuckle geweld, de overdadige homo-erotiek, het gutsende testosteron en de zaadvragende vrouwspersonen zijn uit het leven gegrepen en maken samen een bijna chemische clash die tegelijkertijd poëtisch en confronterend is.
Hebben andere acteurs ook al toegezegd?
Ik kan Courtney Cox krijgen voor Monty Tepelmans, maar ja, die zit zonder werk dus die speelt nog wel een broedse patégans als ze er geld voor krijgt. Sarah Michelle Gellar, van de Buffy-films, is wellicht iets te oud voor Molly, maar ze wil dolgraag, dus ik ga zeker met haar in zee. Verder wil ik veel nieuwe gezichten. Ik ben de diverse American Wrestling Organisaties al aan het afschuimen voor de casting van Lauritz, Allemanno, Tampeloerus en Hankotreur. Ik wil de vechtscènes pittig verfilmen, met echt full contact vechten en zonder air punches want dan ziet iedereen dat het nep is. Voor Spoleto heb ik zelfs een jonge Nederlandse acteur op het oog, maar daar mag ik nog niets over zeggen. En een Nederlandse jeugdster uit probleemfilms of zo, heeft ons geld geboden als we haar casten als Flutje. Als we haar nemen, krijgt ze Kimberlai of Griselda. That'll keep her in her place, hahaha!
Paris Hilton?
Over die geruchten mag ik contractueel nog niets zeggen, maar Paris heeft zo'n nauw cultureel besef dat ze denkt dat dingen waar Courtney Cox in zit daadwerkelijk goed zijn. Dus met een beetje geluk en een zak met geld krijgen we haar voor juffrouw Saragossa. En als zij toezegt, wil Channing Tatum de rol van Snikkel wel spelen.
Wie?
Snikkel, de oud-leerling.
Nee, Channing Tatum.
O. Ken je hem niet? Hij is de überhunk uit Step Up 2, Battle of Seattle en G.I. Joe: The Rise of Cobra. Hij is heet, goed geproportioneerd en hij wil doorbreken dus hij speelt alle crap die je hem voorzet.
De emotionele ontwikkeling van adolescenten staat centraal in de tekst. Hoe gaat u die zo sensitief mogelijk vorm geven? Een eerdere tienerfilm van uw hand, Stop Pouncing On Me, toonde ons een wereld van bruut geweld en harde confrontaties.
De jongeren in Schoh-la-la kennen twee manieren van reageren: ze slaan erop, of ze duiken met elkaar de koffer in. Alleen Senilica probeert via geestelijke manipulatie zijn doel te bereiken, maar er wordt voortdurend hardhandig met hem afgerekend. Dat interesseert mij enorm, dat lekkere beukwerk: krakend kaakbeen, rondvliegend speeksel, bloeduitstortingen rond de jukbeenderen, ik vind het sexy.
En de door velen als overdreven beschouwde hang naar homoseksualiteit in het stuk?
Alle mannen zijn homo's en sommige van die homo's zijn ook geïnteresseerd in vrouwen. Dat hebben de schrijfsters goed gezien. Hun eerdere werk ging mank aan een teveel aan bitchiness. Dat werkt niet. Daarom is de Huub-Grolpapperserie interessant, maar au fond te Hollands voor de wereldmarkt. In Schoh-la-la doet niemand zielig of giftig: er wordt gewoon geramd. Behalve door Senilica, maar die ligt dan ook voortdurend in het ziekenhuis.
U schijnt dat karakter niet zo te mogen.
Hij is de echte vilain van het stuk. De andere karakters volgen een queeste om in the good old American way met hem, en daarmee met het bekrompen Calvinisme in hun persoonlijkheid af te rekenen.
Door te beuken.
Door te beuken.
Maar hij begint het stuk juist heel controversieel. Door en plein public zijn slurf te tonen.
Een typisch calvinistische reactie: je durf tonen door overdreven seksueel handelen. De Senilica's van deze wereld moeten uitgeroeid worden, uitgerookt, met knotsen, rieken en fakkels worden uitgedreven en plat gebrand. Dat is de boodschap van de schrijfsters. Hij is niet de enige. Ook Bodacaea maakt heel wat mee en dat gaan we onverbloemd tonen in de film.
U schijnt als regisseuse hard te zijn voor uw spelers.
Ik werk graag met wash-outs en has beens, want die moeten alles pikken van je. Ze dreigen wel eens met opstappen of suggereren dat ik ze nodig heb, maar dan vervang ik ze meteen door een andere desperate wash out. Ik heb eens een acteur gedwongen zijn eigen kots op te eten, weer uit te spugen en nogmaals op te eten in een bak vol met waterschildpadden. Hij deed het, want hij had het geld nodig en zo krijg ik de plaatjes die ik hebben wil.
Uw films schuwen het geweld niet. Houdt u de acteurs wel heel?
Meestal wel. Er sneuvelt wel eens wat kraakbeen of een sleutelbeentje hier of daar.
Meer niet?
Ik weet waar u aan refereert, maar de acteur in kwestie zegt dat zijn leven een heel nieuwe inhoud heeft gekregen sedert hij geen ledematen meer heeft. Ik heb hem dus echt gelukkig gemaakt.
Uw werk wordt omschreven als gewelddadig, incoherent, onbegrijpelijk, slecht geacteerd en gericht op de erotische uitstraling van uw acteurs.
Inderdaad. En that's were it's at. Daarom wil ik Schoh-la-la verfilmen.


17 November 2010 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60