Lifestyle, Slow Cooking en andere Damesproblemen - SLL-Next 6: Poes me to the limit
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

SLL-Next 6: Poes me to the limit


Sommige lezeressen schreven ons dat ze het zo ontluisterend en tegelijkertijd zo spannend vonden dat er weinig sensualiteit en jeweetwelvandattum meer zit in de nieuwe serie van het succesvolle Schoh-la-la, maar dat komt omdat de dames Tuft en Van Woersel een meer literaire, postmoderne weg in zijn geslagen met hun karakterisering. Echter, na de zeer serieuze vorige aflevering was het toch weer tijd voor een luchtige sekskomedie en wie leent zich daar beter voor dan de vet lekkere Elvis-epigoon Mutatis Mutandis. Een nieuwe docente wordt geïntroduceerd, de kloosterzuster Non Sequitur, en met haar een nieuw lessysteem dat BURP heet. En daarmee ook de krachtig gebouwde uitwisselstudent met de chocoladebruine ogen. We zijn de casting van Julie Andrews al aan het regelen (voor de non, bedoelen we). Intussen leest u alles in:

POES ME TO THE LIMIT 

(In het klaslokaal van Mutatis Mutandis. Aan de wanden hangen vergeelde kaarten van het oude Griekenland, en moderne prenten van kunstobjecten die bij Pompeii opgegraven zijn. Het lokaal is leeg, op een grote, langharige kat na, die zich comfortabel op het bureau genesteld heeft. De deur van het vertrek gaat open en de kat richt lui zijn hoofd op. Mutatis komt het klaslokaal binnengelopen, met onder zijn armen twee ordners.)
Mutatis: Ja, dit ziet er prima uit. De meiden kunnen op de koude grond zittend hun stamtijden praktiseren en ik heb een mooi bureau met een decoratieve ietwat smeulend ruikende poes erop. Perfect. (Lloretné komt binnen met in haar kielzog een beroepsspecifiek geklede vrouw.)
Lloretné: Hallo Mutatis. Effe snel: dit is Non Sequitur, een carmelitesse die ons team komt versterken met het Buitenschools Uitzendkrachten Raamwerk Programma, waarin we de leerlingen tegen betaling outsourcen voor geld. Samen met le Lesbodrôme levert BURP de school een aardige duit op, waarmee we financieel weer gezond kunnen worden totdat Rufus weer terug is van ziekteverlof. Als we nu maar eens wat meer leerlingen kregen. Het lijkt hier zowaar die teveeserie wel over die school, eh...
Mutatis: SpangaS?
Non: Ja dat is hem! O dat is zo'n leuke serie, met van die ongedwongen grachtencirkeljongeren. Je weet wel, van die leuke kaktypes en van die heerlijke modelallochtonen. Enig! Dat is nou precies de sfeer die ik hier op zo'n schooltje wil creëren.
Mutatis: En hoe denkt u dat te doen?
Non: Nou ja, ik weet dat het voor veel docenten, bestuurders en ouders moeilijk is om ruimte te geven aan seksualiteit binnen de school. Snapt u? Die jongeren gieren van de hormonen en dat lekt er af een toe een beetje uit. Dat moet niet helemaal verboden zijn, ik streef ernaar om een beetje ruimte daarvoor te creëren.
Lloretné: Heeft u zich eigenlijk wel ingelezen in deze school?
Non: Ehm... nou ja.... ik heb gegoogled en kon het niet vinden. Maar ik vertrouw gewoon op mijn professionele intuïtie. En bovendien. We kennen elkaar van de opleiding. Daarom heb je me ook aangenomen, Lloretje. Maar als ik even eerlijk mag zijn: check de sporen van deze Griekse docent Grieks, want hoe kan iemand die net kersvers van de eilanden komt weten wat SpangaS is?
Mutatis: Verroest.
Non: Ja, ik zet mijn vallen gemakkelijk open. Nou, aan de slag dan maar met BURP.
Mutatis: Gezondheid.
Non: Dank je. Kom Llor, we gaan. En onthoud dus, Mutatis: ik ben niet gemakkelijk voor één gat te vangen.
Mutatis: Ik ook niet, habijtgeöriënteerde bitch. Hoe weet jij mijn naam als ik mij niet heb voorgesteld?
Non: Lloret zei hem net, loser. (Ze loopt de klas uit.)
Lloretné: Ik ga haar maar even wegwijs maken. Al dat gedoe over seksualiteit vind ik maar niks. (Ze loopt ook de klas uit, maar in de deuropening blijft haar plooirok aan een spijker hangen en scheurt van haar middel af.) OEH ZEG! (Ze rukt haar rok van de spijker en rent weg.)
Mutatis: Voor zo'n aseksuele vrouw staat ze verrekt veel in haar onderbroek in de klas. (Killdrake komt ongeïnteresseerd de klas binnen gelopen. Hij groet met een korte knik de leraar en gaat dan zitten.)
Killdrake: Is dat een poes?
Mutatis: Nee, het is Echidna...
Killdrake: Fitna?
Mutatis: Echidna.
Killdrake: Geen idee hoor, maar dat was toch een film van Wilders over waarom de serie SpangaS surrealistisch was?
Mutatis: Ik zie al dat jullie instapniveau nogal laag is. Al vaker Grieks gehad?
Killdrake: Nee. Weet u trouwens iets over de casting van de nieuwe schoolmusical?
Mutatis: Hoe moet ik dat nou weten, domme eikel. Ik kom net van de eilanden.
Killdrake: Ik las op de Elektronische Leeromgeving dat meneer Senilica bezig is met de casting van 'Mr T - de musical'. Ik vraag me af of de hoofdrol iets voor mij zou zijn.
Mutatis: Eens even denken: jij bent een hoogblonde versie van Dannyde Munk. Ehhhhhhh....nee, dombo. Ik denk NIET dat jij de hoofdrol kunt krijgen. Sorry zeg. (Frongswa komt binnen.)
Frongswa: Weet iemand al iets van de casting van de schoolmusical?
Killdrake: Ja als je niet negroide bent kom je in aanmerking voor de hoofdrol. Mr. T.
Frongswa: Maar Waar-zich-dit-ook-afspeelt is ligt midden in het Gooi? Wie verzint dit? Mijn zus heeft geen aardappel in haar keel, maar een hele kilozak.
Mutatis: Voor dit soort problemen moet je toch bij Senilica zijn, de mediathecaris. (Frongswien komt binnen met tranen in haar ogen.)
Killdrake: Heeeee, Frongswien.
Mutatis: Maar wie weet kan de nieuwe Zwitserse uitwisselstudent Welch Unrat soelaas bieden. Ik verwacht hem elk moment.
Frongswa: Uitwisselstudent? Met wie hebben we hem dan uitgewisseld?
Killdrake: Met Crutter. Die mag alles weer eten en in een Zwitsers resort gaan ze de laatste kogels uit zijn bips zuigen. Net als bij de andere jongens waar de docent Italiaanse werkvormen op wiens achternaam ik even niet kan komen op heeft geschoten. (Een enorm sterk gebouwde negroïde jongen met een mohawk of hoe het verder ook heet komt binnen.)
Welch: Hallo, allen hier. Ich ben Welch Unrat, de Zwitserse Austäuschstudent. Excuseer mein Nederlands. Ich ben nog aan het üben.
Killdrake: Heee, Welch.
Frongswa: Hallo, Welch.
Mutatis: Welkom, Welch. (Dupois komt binnen.)
Dupois: Heee, dat is natuurlijk Welch Unrat, de zwarte met het witte hart. Welkom, Welch.
Killdrake: Dit meen je niet! Wij hebben één of andere Zwitser in de klas, die nauwelijks Nederlands spreekt?
Dupois: Correct gezien!
Killdrake: Waarom? Ik vind dat de mondialisering op deze school echt veel te ver gaat. Waar slaat dit nou op, en ik bedoel niks persoonlijks hoor Welch...
Welch: Ich verstehe du maar zozo, entschuldigung.
Killdrake: Dit gaat te ver. Hoe kan een jongen, die nauwelijks Nederlands spreekt zijn onderwijs in godsnaam hier volgen? Wat heeft die jongen hier te zoeken? Moet hij met het Crakkel-systeem leren om zinnen te ontleden? Daar heeft hij toch niks aan, hij spreekt verdomme geen eens Nederlands. Ik weet allang waarom deze jongen is aangetrokken. Die vuile achterbaklader Senilica wilde een Mr. T. voor zijn gay-fashionable musical. (Welch Unrat komt dreigend naar voren.)
Welch: O ja???!!!! Ich ben ein Intellektueller, sucker! (Hij gromt. Killdrake, in een flits, geeft hem een rechtse directe. Welch blijft gewoon staan. Hij balt zijn zwaar beringde hand tot een vuist en geeft Killdrake een uppercut. Killdrake valt achterover.)
Mutatis: Okay, genoeg geweest, stelletje motherfuckers. Er wordt niet gevochten in mijn klas, anders zal ik jullie eens trakteren op een robbertje Grieks-Romeins worstelen. Is dat duidelijk?
Allen: Ja, meneer.
Mutatis: En jij, Frongswien, rot op! Je tweelingzus Frongsien en je dito broer zijn goed genoeg voor dit gymnasium, maar jij had een CITO-score van 430. Daar helpt geen moedertjelief aan, dus verdwijn. Je ziet, ik ben goed ingelicht. (Frongswien vertrekt weer.) Is er nog iemand die een ram voor zijn bek wil hebben of gaan we gewoon Grieks doen, stelletje ladies?
Killdrake: Grieks meneer....
Mutatis: Harde shit. Dat heb ik op het lerarenprikbord gelezen, dat dat helemaal een hip iets is om te zeggen. Want ik kom dan wel van de eilanden, maar dat betekent niet dat je totaal onwetend bent.
Welch: Welch eiland?
Mutatis: Eeeehm.... de eilanden. Genoeg nu. We gaan beginnen.
Crakkel: (komt even binnen) Daar is niks geheimzinnigs aan hoor, hij komt uit Thessaloniki. Bekijk het dan verder zelf maar. Oeh, auw, jongetjes niet doen... (Een stel bruggers trekt hem weer uit beeld.)
Mutatis: Ah, nu horen jullie het zelf. (Polina komt binnen.)
Polina: Mogen wij een bordstift lenen? (De poes komt omhoog van het bureau en springt direct in haar decolletage.) Oeoeoeoe! AUW! AUW! Ge
t it off me! Get it off me! (Een wilde worsteling. Welch staat op, grijpt de poes en gooit haar uit het raam.)
Welch: Ziezo.
Polina: Dank je...eh....eh...
Welch: Welch.
Polina: Gesundheit.
Killdrake: Wat zijn jullie hiernaast aan het doen?
Polina: BURP.
Killdrake: Gezondheid.
Mutatis: Hier is de bordstift. Een rode. Zo rood als je lippen. (Hij geeft de bordstift.)
Polina: (blozend) Mijn nieuwe lipstick. Je hebt het opgemerkt.
Mutatis: Niet die lippen. (Polina gaat weer.) Nu aan het werk, bitches! De hele vervoeging van xylofonos graag.
Allen: Pling, plang, plong. Pling, plang, plong.
Welch: Is dit het niveau van jullie humor? Doe ik mij daarvoor voor als een uitwisselingsstudent? Verberg ik daarvoor mijn Blaricumse roots? Laat ik daarvoor zo'n typisch 'oe deze jongen is echt heel anders dan de r want een neger en reusachtig maar vooral wow, wat een kapsel.'-kapsel aanmeten? Ik kap ermee. (Hij springt de poes achterna het raam uit.)
Mutatis: Zullen we gewoon verdergaan? Dit soort plotselinge wendingen passen nu eenmaal bij de school, dus jullie moeten er maar geen aandacht aan schenken.
Killdrake: Dat deden we sowieso niet meneer.
Mutatis: Goed zo. Zullen we nou eindelijk gaan vervoegen?
Allen: Jeeeeeeeeeeee! (Joyce rent naar binnen.)
Joyce: Oh nee! De nieuwe uitwisselstudent heeft mijn poes geplet!
Allen: Hahahahahaha!
Joyce: Ja, lach er maar om. Bij mij komen jullie er niet meer in, tuig.
Allen: Oh sjit. Russisch?
Joyce: Ja hoi! (Ze rent weg.)


08 Februari 2012 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60