Lifestyle, Slow Cooking en andere Damesproblemen - Gezellig samen kunst doen
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Gezellig samen kunst doen


Het was het initiatief van Victoria Humpelinck-Druiff, die ons al eerder dit jaar versteld had doen staan vanwege haar enorme verzameling met Wibi Soerjadi-memorabilia: we zouden met de damesclub gewoon eens gezellig wat kunst gaan doen. Daartoe koos Victoria iets exotisch uit: een grachtenfestiviteitje in Delft, of een soortgelijke plek. Het was in elk geval ergens waar haar zoon iets niet-medisch studeerde: bouwkundige informatica of iets van gelijke strekking. De soort muziek die daar zou klinken was klassiek.
Dus wij met zijn allen 's ochtends om tien uur de bus in: Patricia Zajic-Zimmermann had als brunch-ideetje heerlijke broodjes met mozzarella voor onderweg gesmeerd en er waren natuurlijk de obligate bubbels die nu eenmaal bij zo'n muzikaal uitje van klassieke snit hoorde. Nu ja, het was dus meteen onversneden lol in de bus en we hadden bovendien tapenade en kruidenboter, dus we gingen heel goed met de meiden. Blij ook dat we waren dat we onze mannen hadden thuisgelaten, hief de immer hilarische Inia Querido-van der Muns een loflied aan op de hete heupen van onze jonge en bepaald niet onknappe buschauffeur, die we duidelijk konden zien blozen. Het was te gek gewoon met de meiden en de champagne vloeide rijkelijk.
Victoria wilde echter dat we ons een klein beetje zouden voorbereiden door in de juiste stemming te komen: gelukkig was er een licht programma op radio 4 of 5, dat weet ik niet meer, met zij van het vroegere koningshuisjournaal. Nu ja, licht... We vonden het best pittig en niet echt sfeermakend als je zo in de bus met een knappe chauffeur aan de champi zit. Dus er waren meteen strubbels: Fenny Hinsen-Worcummerdijk werd er zelfs nogal chagrijnig van - ze was goed op de bubbels gegaan - en ze gooide nijdig een lege fles tegen het radiotoestel. Dat vond Victoria een beetje te ver gaan. Ze pakte de fles op en wilde hem aan Fenny terug geven en haar een reprimande geven, maar Fenny werd een beetje nijdig en begon luidkeels over de witwaspraktijken van Victoria's echtgenoot. Hubertine Dijkman-van Overdree vond dat wel lollig en begon mee te schelden. Dat hield Victoria even niet meer en om Hubertine tot zwijgen te manen, sloeg ze de fles op haar hoofd kapot. Hubertine meteen in Dromenland natuurlijk. Eigenlijk echt hilarisch.
Maar Hubertines best girlfriend Poubelle van Ispen-Randa, met wie ze in Blaricum vaak exposeert, was daar zo geschokt over dat ze Vicky wegduwde. De klapte over een stoel heen en landde op schoot bij Uma Teerlings en IJsbrandine Mops-Hemelblau tot Echten, die net bezig waren met een serie volkorenpuntjes en olijventapenade. Vicky helemaal onder en alle broodjes verpest. IJsbrandine, die ooit nog eens getrouwd is geweest met Poubelles huidige ex, pakte derhalve de fles chutneysauce en kneep die leeg in Poubelles decolletage. Poubelle zeeg snikkend ter aarde, terwijl Uma Vicky heftige verwijten maakte over alle verloren gegane tapenade. Dat schoot Hectorine Beemans-van Ispen helemaal in het verkeerde keelgat en ze gaf Uma een rechtse directe.
Toen was de beer los. Terwijl de chauffeur voorzichtig begon te vragen of het allemaal niet wat zachter kon, vlogen de dames elkaar aan. Mozzarella schoot alle kanten op en veel van de Sheila de Vriesjes begonnen nare vlekken te vertonen. Karen Kermans-Nops en Sally Bovenhuys-Stricker zetten Hilda Ikkermans op haar kop in de prullenbak, terwijl Donathea Gruuthuuse-Jul haar nagels stevig in het vlees zette van Ginette Rafters-Lobel die het uitkreet, waardoor de toch al vaak erg nerveuze Regine Trefters-Jansen van onze bus oversprong op een langsrijdend Volvootje. En met succes.
Mei Cheng Iftink-Pong trapte als een dolle links en rechts, zodat Parma Goemans Borghesius-Flincks, Emma Hipsenberg en Maggy Kweer-Schnitt door de ramen naar buiten vlogen. Ymke Mistenhoff ramde Odilia Hapsberg-Nispe met haar hoofd tegen de dvd-speler en Gitty Wilmenstand-Smit en Santa van der Halm, een honderdvijfentwintig kilo zware Larense matrone, propten zoveel mogelijk tegenstribbelende dames met geweld in het piepkleine toilet.
Mij was intussen niet onopgemerkt gebleven dat de buschauffeur onze bus bij een tankstation aan de kant had gezet en was verdwenen, dus ik klom achter het stuur, na eerst de protesterende Halina Hertenkamp-Uivers van het trapje door de deur naar buiten te hebben gekickt. Terwijl ik in de achteruitkijkspiegel zag hoe Trea de Groot-Winckelhoff de tegenstribbelende Malgorzata Borondi-Wachtmans met haar haren aan het bagagerek vastbond, startte ik de bus en ging gezellig verder naar Delft of waar het ook was. De champagne was mij echter naar het hoofd gestegen en in een oogwenk stond de bus langszij, half omgekiept in een sloot. Het was heel spannend hoe de politie ons allen in een blauwe wagen propten en wij op onze mannen moesten wachten om weer naar huis te mogen.
Kunst: we gaan het vaker doen.

Liefs,

Finesse Jolenbreuk-Bierum


26 Juli 2012 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60